Dolce vita

Van huis uit ben ik een cum laude afgestudeerde literatuurwetenschapper. Ik zit al sinds 1988 in het communicatievak, vanaf 2001 als zelfstandige. Dat laatste bracht mij de ideale balans tussen vrijheid en gebondenheid; strategie en handwerk; mijn eigen passies en de maatschappelijke omgeving. Ik heb altijd gewerkt rond het publieke domein.

Van de navel van de wereld naar het bestuurlijk hart van Nederland

Mijn passies? Beeldende kunst, literatuur, films, archeologie, het fenomeen stad en smakelijk en eerlijk eten. Dat vind ik allemaal in Rome, waar ik deels woon en werk. Het mediterrane licht, de smaak van het voedsel, de rijkdom aan cultuur en de verbondenheid met onze wortels draag ik graag over aan mijn Nederlandse klanten. In Nederland is mijn standplaats Den Haag.

Workshops en boeken van Vesuvio Consult bv

  • Boksclinic voor communicatieadviseurs geïllustreerd met Visconti’s klassieke meesterwerk Rocco e i suoi fratelli
  • Workshop voor communicatieadviseurs ‘Een goede briefing: Michelangelo’s David’
  • Kookworkshop in authentiek Romeins jaren zeventig socialistisch vergaderhonk
  • Workshop communicatie ‘Inweken, spoelen en uitwringen’, in vecchia lavatoio, een gezamenlijke wasplaats in een begin 19e eeuws Romeins palazzo (appartementencomplex) gebouwd voor spoorwegarbeiders.
  • Binnenkort verschijnt ‘Eten met Antò’, een introductie in de Romeinse keuken met illustraties van Pieter Walraven. (Afbeelding: Carciofo Romano, Romeinse artisjok)

Bronnen en verbondenheid

Een paar keer per jaar reis ik over land van Den Haag naar Rome of andersom. Onderweg zie je het landschap, de mensen en het eten veranderen. We nemen de tijd, maken omwegen. Langs de route is veel moois te ontdekken.

Het leven is als stromend water, alleen wat echt van belang is zakt niet naar de bodem, maar bereikt met ons de zee.
Marguerite Yourcenar

Venus van Esquilino
In het Museo Capitolino in Rome vind je de Venus van Esquilino uit de
1e eeuw na Christus. Ze kan de vergelijking met de Venus van Milo en de Venus in het Vaticaan moeiteloos doorstaan. Het beeld is gevonden bij bouwwerkzaamheden in 1874 onder het appartementencomplex waar wij onze eerste Romeinse woning huurden. Dat heeft mij ontroerd. Oog in oog met dat beeld voelde ik de wortels van onze gezamenlijke geschiedenis. (Afbeelding: Venere Esquilina, 1e eeuw na Chr., foto Sovraintendenza ai Beni Culturali del Commune di Roma)

www.pieterwalraven.eu
Pieter Walraven: Boot heiligen, 2004

www.handanarik.nl

www.giancarlopoli.com

De foto’s op deze site zijn gemaakt door Pieter Walraven, tenzij anders vermeld.

Comments are closed.