De woorden van Hildegard

Centraal staat een klein doorzichtig doosje, niet hoger dan 5 centimeter, niet langer dan 16 centimeter. In het doosje een opgerold tekstfragment. Het lijkt een relikwie.Het sluitstuk van de tentoonstelling van Pieter Walraven is het doek ‘Hildegards Woorden’, van twee bij anderhalve meter. Het begon met de muziek van de elfde eeuwse Hildegard von Bingen. (De laatste jaren vaak uitgevoerd en op cd gezet.) De woorden van liederen waren het begin van de kunstwerken. Daarna kwam de verf, de kleuren. De inspiratie van het Rijnlandschap waar Hildegard haar kloosters stichtte en haar muziek componeerde. De tentoonstelling bevat 6 schilderijen en het reliekdoosje geïnspireerd op de muziek van Hildegard von Bingen. Daarnaast zijn er 35 ‘snippers’, tekeningetjes van landschapjes van hoogstens 5 bij 10 centimeter. De tentoonstelling omvat ook nog vier acrylschilderijen op papier, geïnspireerd op een gedicht van Nobelprijswinnaar Derek Walcott. Van 15 tm 20 augustus in Museum Waterland in Purmerend.

Comments are closed.