Journalisme 3.0

De nieuwe onervaren burgemeester van Rome Virginia Raggi heeft grote schoonmaak beloofd. Weg met de oude politiek, weg met corruptie, een opgeruimde stad. Ze presenteert zich bovendien graag als het meisje van hiernaast.’’Ik woon in de periferie en ken de problemen”. En ze is moeder van een zoontje. Na zes weken is de totale paniek toegeslagen. Haar wethouder van milieu blijkt de afgelopen 12 jaar grote sommen opgestreken te hebben bij de AMA, de organisatie die letterlijk een grote puinhoop heeft gemaakt van Rome. En Virginia zelf? Die leest voor en praat niet. Nadat ze haar programma van 45 pagina’s monotoon en zonder ook maar een keer op te kijken had opgelepeld voor de gemeenteraad, wilde die daarover discussiëren. Maar Raggi had de vergadering al verlaten, naar huis naar haar zoontje. En nu is ze boos. Er is een foto publiceerd terwijl ze thuis in pyama op het balkon een kleedje klopt. Zij noemt het journalisme 3.0. Ik ook, want dit is echt nieuws. De burgemeester van Rome vindt het belangrijker om thuis de boel aan kant te hebben dan de bezem door de eeuwige stad te halen.

Comments are closed.