Denkbaar landschap

De landschappen van Pieter Walraven tonen geen tafereeltjes van de ruïnes van Rome, op een paar passen van zijn studio. Een inspiratiebron vormt het Rijnlandschap bij het Zwarte Woud dat hij op zijn autoreis tussen Nederland en Rome vaak fotografeerde. Walraven vindt het interessant zijn werken juist in Purmerend te tonen: “Het Noord-Hollands landschap is heel karakteristiek, zoiets vind je nergens ter wereld. ‘Denkbaar landschap’ gaat de confrontatie aan met het oerhollandse karakter van de omgeving. “ De landschappen zijn geconstrueerd. Uit vorm, kleur en woorden. De letters maken zich los van de betekenis en vormen bouwstenen. In een expressionistische schilderwijze. De teksten gaan over de schepping, zoals Psalm 104. Tot en met 16 augustus in Museum Waterland.

Comments are closed.