La grande bellezza

Regisseur Paolo Sorrentino heeft heel Italiƫ en de wereld aan zijn voeten met La grande bellezza. Felliniaans. Het La dolce vita van de 21e eeuw. De Romeinen zelf waren gereserveerd. Blijkbaar appelleert de film aan een beeld en gevoel van Rome dat buitenstaanders verleidt, maar dat de Romeinen zelf niet herkennen of waarderen. Nu de film Italiƫ een Oscar heeft bezorgd, kijken de inwoners van de stad met frisse blik. Sorrentino is tot ereburger benoemd. En zeg nu zelf. De hoofdrol was dan wel weg gelegd voor een Napolitaan, Toni Servillo, maar naast hem schitteren Romeinse topacteurs als Carlo Verdone en Sabrina Ferilli. Het toerisme spint er garen bij. De eerste The great beauty tours zijn al volgeboekt. Op de foto: Toni Servillo met uitzicht op Colosseo en Vittoriano.

Comments are closed.