Expositie: Pelgrimage I

7 en 8 juli 2012 exposeert Pieter Walraven onder de titel ‘Pelgrimage I’ schilderijen, tekeningen en objecten in place2be op KNSM-eiland in Amsterdam. Gemaakt in de periode juli 2011 – juni 2012. Het werk is een verbeelding van regels uit Psalm 23. Een pelgrimslied over de stem die leidt en de staf die beschermt. Letters, woorden, figuratieve elementen en abstracte vormen zijn het uitgangspunt. De kop van de herdersstaf lijkt op een labyrint, universeel symbool voor een queeste. Net zo weerspiegelt het schilderproces de wandeltocht van de pelgrim naar het heiligdom. Een zoektocht langs vormen en kleuren die leidt tot het schilderij. In een brede verfstreek, vol vorm en kleur, krijgt het schilderij zijn betekenis. De pelgrimage is een wandeltocht die verdieping aanbrengt. Langs symbolen, woorden en kleuren door de schilderkunst. Pieter Walraven woont en werkt afwisselend in Nederland en Rome. Zijn werk is geïnspireerd door bijvoorbeeld een foto in de krant, een mozaïekvloer in een kerk of een Romeins beeld. Van 13.00-20.00 uur en op afspraak

Comments are closed.