Het veegkarretje

Wat een klus om de brieven door de versmalde opening van de brievenbus te proppen. De post kun je tegen het eind van het jaar nog kwijt, glas en papier moet je noodgedwongen opsparen. Bakken en containers zijn met het oog op vuurwerk al van straat gehaald. Den Haag is weer hufterproof. Neem dan het veegkarretje in onze Romeinse buurt. Als een braaf hondje aangelijnd aan de lantaarnpaal. Elke ochtend neemt de straatveger haar mee op zijn rondje en parkeert haar dan weer keurig op de vaste plek. Geen zwerver, jolige student, grappige toerist die het in zijn hoofd haalt er een vinger naar uit te steken. Net als de terrasstoelen van de bar. Die blijven na sluitingstijd gewoon buiten staan, worden niet eens aan de ketting gelegd en staan er de volgende ochtend nog. Rome is een stad vol problemen, vuil, graffiti en vandalisme. Maar wat bij ons vanzelfsprekend de lucht in zou vliegen, blijft daar ongedeerd.

Comments are closed.