Cieli

Van 26 juni tot en met 3 juli exposeert Pieter Walraven onder de titel  ‘Cieli’ schilderijen, tekeningen en objecten in place2be Levantkade 87 op het KNSM-eiland in Amsterdam. De werken bevatten woorden uit Matteus 6:9, bekend als het Onze Vader: Cieli (hemel), Nome (naam) en Terra (aarde). De woorden Cieli en Terra zijn gecombineerd met figuratieve elementen als de blauwe hemel en lucht en okerkleurige aarde. Dat weekt ze in eerste instantie los van hun religieuze betekenis, ze lijken te verwijzen naar de natuur. Het woord Nome, het element van de boot, het gebruik van transparante materialen of zwart-witte kleuren geeft de woorden juist weer hun mythische en religieuze betekenis terug. De kunstenaar benadrukt  de meerduidigheid van woord en beeld. Kijk voor meer informatie op www.pieterwalraven.eu.

Comments are closed.