Talent voor evenement

Hoe voorzie je in tien minuten honderdduizenden gelovigen op het Sint-Pietersplein van een hostie? De Rooms-Katholieke Kerk draait er haar hand niet voor om. In Rome sta je elke keer weer versteld van het talent van kerk en gemeente om grote evenementen in goede banen te leiden. Op 21 april werd de ‘verjaardag’ van de stad Rome gevierd, meteen gevolgd door Via Crucis met de paus bij het Colosseum op Goede Vrijdag, daarna Pasen, op dinsdag het staatsbezoek van Sarkozy, nog wat demonstraties, culminerend op 1 mei in een concert voor 700.000 jongeren én de zaligverklaring van Paus Johannes Paulus II op het Sint-Pietersplein met meer dan een miljoen pelgrims. Het geheim bij grote evenementen: niet alleen strak organiseren, maar vooral durven improviseren. En de distributie van 1,5 miljoen flesjes Acqua Santa di Roma.

Comments are closed.